Boekvoorstelling + tasting ‘Proef Korea’ | Ae Jin Huys

12
April

Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'jang', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chillipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid.

Ae Jin Huys liet ons eerder al kennismaken met 'kimchi', op Koreaanse wijze gefermenteerde groente. In haar nieuwste boek ‘Proef Korea’ laat ze aan de hand van 70 toegankelijke recepten zien hoe je verschillende jangs kan inzetten als smaakmaker.

Op woensdag 12 april komt Ae Jin ons inwijden in de Koreaanse keuken én mag u meteen mee-eten! Dan bereidt ze voor ons enkele heerlijke Koreaanse hapjes en wij doen daar nog een glaasje wijn bovenop! Een unieke kans om kennis te maken met een nog weinig bekende maar zeer smakelijke keuken.

U weet dat we slechts beperkt plaats hebben, schuif dus snel aan en schrijf je in:

Over Ae Jin Huys

Geïnspireerd door de Koreaanse eetfilosofie brengt Mokja eenvoudige en pure bereidingen met een balans aan smaken, kleuren en texturen. Via catering, workshops en pop-ups brengt Ae Jin Huys mensen in contact met de Koreaanse keuken. Ae Jin is ook docent bij Horecaforma, en auteur bij uitgeverij Lannoo.

Terug naar overzicht