Wijn en eten zijn nauw met elkaar verbonden. We laten ons graag verrassen door een lekkere maaltijd, met daarbij een glas heerlijke wijn. Maar hoe weet je welke smaken perfect samengaan? En hoe leer je goede combinaties maken? Welkom in de wondere wereld van de wijnkenner!
Wijnexpert Kristel Balcaen brengt je in haar nieuwe boek stap voor stap essentiële kennis over wijn bij. Ze overloopt de belangrijkste stijlen en vertelt waar die vandaan komen. Daarnaast gidst ze je langs de meest food-friendly druiven en langs klassieke combinaties van wijnen en gerechten. En natuurlijk kom je ook te weten waarom die zo goed werken!
Foodies die nog een stapje verder willen gaan, kunnen tot slot het rijk van de aroma’s ontdekken en de smaakcomponenten van zowel wijn als gerecht leren ontleden. Kortom: dit is een boek voor iedereen die zich graag vol vertrouwen in de wereld van wijn-en-foodpairing wil begeven.
Kristel is Belgisch champagneambassadeur en werd in 2018 verkozen tot Winelady of the year en op dinsdag 19 december komt ze haar boek bij Atlas & Zanzibar voorstellen. Uiteraard leert ze ons alles wat we moeten weten om straks aan de feestdis de juiste fles te kiezen. Mis deze sprankelende avond niet want we koppelen hier uiteraard een fijne proeverij aan! Onnodig te zeggen dat de plaatsjes gewild zijn! Haast je met een knal naar ons inschrijvingsformulier en leg een van die 40 stoeltjes vast!
Over de auteur
Kristel Balcaen is Master in Literatuur & Letterkunde, wijnauteur, -docent en -consulent met verschillende titels op haar palmares. Ze is Belgisch Champagneambassadeur en Sommelier-Conseil, won internationale prijzen voor haar topscores in het WSET Level 4 Diploma en werd in 2018 verkozen tot Wine Lady of the Year. Ze heeft sinds 2015 de website Wine & Words. Kristel is daarnaast ook herborist, fan van lekker en gezond eten, een enthousiaste hobbykok én stadstuinier.