Van de titel alleen al krijg je
goesting om meteen in de wagen te stappen en richting Italië te reizen. Annet Daems deed het voor ons. Ze gidst
ons doorheen het land waar eten geen product, maar een cultuur is.
Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart. Elke regio, elk terroir heeft zijn eigen keuken, want Italië is zoveel méér dan alleen pasta... Ontdek hoe bepaalde gerechten uit bittere noodzaak geboren zijn, maar met onnoemelijk veel smaak en passie worden doorgegeven.
Op woensdag 22 maart komt Annet haar prachtig uitgegeven boek bij ons voorstellen. Ze brengt beklijvende verhalen van bijzondere mensen, die stuk voor stuk het regionale, culturele erfgoed koesteren én in stand houden. En ze gaat ons letterlijk laten proeven van deze heerlijke volkskeuken!
Mis deze culinaire avond niet en reserveer subito presto je stoeltje:
Over Annet Daems
Sommige dingen zijn gewoon voorbestemd. Giovanni deed de vonk van haar hart overslaan, zijn moeder Attilia de vonk voor de keuken. Annet verhuisde tijdelijk naar Toscanië voor haar werk aan de Thomas More Hogeschool waar ze uitwisselingsstudenten journalistiek begeleidde.
In 2006 werd ze daarom ereburger van Sinalunga. Er kwamen kinderen en vele Toscaanse vrienden. De ‘amici della chianina’, (vriendenvereniging rond het chianina rasrund) haar buurman de olijfboer en enkele lokale koks trokken haar mee in hun cultuur en hun beklijvende verhalen. Na Thomas More werd Annet onderzoeker bij SMIT (Studies in Media, Innovation and Technology) aan de Vrije Universiteit Brussel maar gedreven en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen opende ze in Antwerpen de Italiaanse traiteur- en delicatessenzaak Sette Piatti die Italofielen blijft bekoren. In dit boek komen al deze ervaringen samen. Wat voorbestemd is, vindt altijd zijn weg!