Thaise Pad-Thai, Japanse Tonkotsu Ramen, Libanese Hummus & Baba Ganoush... Je favoriete gerechten uit de heel rijke Aziatische keuken in je eigen keuken maken en proeven brengt je in je hoofd terug naar je favoriete bestemming. Atlas & Zanzibar neemt je mee op reis doorheen de Aziatische keukens en helpt je aan een reeks fantastische kookboeken om heerlijke gerechten uit verschillende landen in Azië zelf te leren maken. Getest en goedgekeurd door het Atlas & Zanzibar team en verschillende Gentse chefs.
Rosa's Thai Café
Thaise keuken met flair
De recepten in Rosa's Thai Café zijn makkelijk te volgen, vlot te bereiden en de resultaten smaken zeer authentiek. Dé referentie is het recept voor de Pad Thai. In veel kookboeken worden Thaise recepten iets te vluchtig omschreven en ligt het resultaat niet in de buurt van wat je in Thailand proefde.
In Rosa's Thai Café zit dit helemaal juist en passeert er in je hoofd een Tuktuk terwijl je het gerecht aan het eten bent!
Ramen - Tove Nilsson
Japanse Ramen Topper
De eerste keer een Ramenbar in Japan binnenstappen is een onvergetelijke ervaring. De sfeer rond de ramen toog, de typische gewoontes en uiteraard het heerlijke Japanse comfort food. Door de immens groeiende populariteit van Ramen vind je in meer en meer kookboeken ramen recepten terug. Om de authentieke Japanse aanpak te leren is het gebruik van juiste ingrediënten en kennis van het maken van verschillende bouillons, smaakmakers en toppings belangrijk.
We adviseren één boek: Ramen van Tove Nilsson!
Vietnamees - Uyen Luu
Vietnamees kookplezier
Uyen Luu laat je kennismaken met het Vietnames kookplezier aan de hand van 85 heerlijke gerechten. Je kiest zelf of je gaat voor makkelijke doordeweekse maaltijden of je verdiept in bouillons voor noedelsoepen en de aanpak van authentieke Vietnamese rijstgerechten en feestmaaltijden. Met dit boek kan je alle richtingen uit en kunnen we bevestigen dat je er plezier aan beleeft. Bovendien krijg je heel wat praktische begeleiding door de uitleg over de voorraadkast, basisrecepten en menuplanners. Heerlijke phởs, springrolls, bánh mì in je eigen keuken brengt je terug naar een corner in Vietnam. Genieten dus!
Sichuan - Fuchsia Dunlop
De beste Chinese keuken in huis
Als fan van Aziatische keuken kan je de Sichuan keuken natuurlijk niet vergeten! In 2010 werd Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, door Unesco uitgeroepen tot de beste Aziatische stad van de gastronomie. De agrarische rijkdom in de regio Sichuan zorgt voor heel rijke smaken. De pittigheid van de Sichuan peper is cruciaal voor de smaak van veel gerechten en bovendien heel gezond.
Met Sichuanpeper, Sichuanese chilibonenpasta, knoflook, gember, Chinkiangazijn en sojasaus in je voorraadkast kan je al heel veel recepten uit dit boek maken. En zo breng je de mensen aan je eettafel makkelijk naar één van mooiste regios in China. Echt een aanrader!
Proef Korea - Ae Jin Huys
Proef Korea ook bij je thuis
Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de 'Jang', de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus (ganjang), sojabonenpasta (doenjang) en chillipasta (gochujang). Deze smaakmakers zorgen voor een rijk smaakpallet én een positief effect op de gezondheid. In haar nieuwste boek ‘Proef Korea’ laat ze aan de hand van 70 toegankelijke recepten zien hoe je verschillende jang kan inzetten als smaakmaker. Heerlijk!
Korean Vegan - Joanne Lee Molinaro
Top vegan keuken uit Korea
Er zit veel toekomst in plantaardig koken. Alle kookboeken in deze lijst hebben vegetarische en vegan recepten, maar kookboeken die vertrekken van uit het Vegan standpunt zijn zeer waardevol. De Koreaanse keuken is heel geschikt om plantaardig te leren koken omwille van het heel rijke smaakpallet. Eens je vertrokken bent met de heerlijke Koreaanse smaken kan je volledig Vegan verder. Een must-have kookboek voor iedereen!
Xi'An Famous Food
Van Xi'An naar Chinatown New York
Er bestaat enorm veel variatie in de Sichuan keuken. In Xi'an eindigt de zijde route en proef je de smeltkroes van Chinese en Midden-Oosten keuken. Zeker in de moslim buurt in Xi'an. De bekende gerechten uit Xi'an kregen in Chinatown in New York nog een nieuw leven en die recepten vind je terug in dit boek. Noedels, lams saté's, hot pots... great Xi'an famous foods. Geniet van deze gerechten die we echt wereldkeuken kunnen noemen!
Jeruzalem - Yotam Ottolenghi
Midden Oosten keuken special
Beirut Nights - Ghina Bazzi
Heerlijke Libanese keuken
De heel gevarieerde en heerlijke Midden-Oosten keuken kent zonder twijfel een hoogtepunt in de Libanese keuken. Beirut Nights van de Antwerps-Libanese chef Ghina Bazzi biedt ons een heel persoonlijke blik op de keuken van Libanon. Heerlijke stoofpotjes, visgerechten, klassieke mezze gerechten als Shish Taouk, Fateh van aubergines en gehakt en uiteraard ook Hummus. Zet je tafel vol met heerlijke mezze om te delen met je bezoek.
Parwana - Durkhanai Ayubi
Perzische keuken topper
De Afghaanse keuken is misschien nog niet zo bekend maar zal je verrassen. Heerlijke Perzische keuken met een Indische touch. You gotta love it! Zeker met zo'n prachtig en verhalend receptenboek als Parwana. De rode draad is de geschiedenis van de familie Ayubi, die in haar restaurant Parwana in het Australische Adelaide haar gasten de Afghaanse kooktradities voorschotelt. Van doordeweekse gerechten tot uitgebreide feestmaaltijden, dit boek zorgt voor een smakelijke reis in je eigen keuken.