Nederlands | 19-11-2022 | 335 pagina's
9789000385515
Hardback
€ 34,99
Plantaardig-Koreaans: een gouden combinatie en een culinaire gamechanger
Wie wel eens in een Koreaans tentje heeft gegeten, weet dat vissaus en gegrild vlees een grote rol spelen. Maar de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten uit de jeugd van Joanne Lee Molinaro – online beter bekend als ‘the Korean Vegan’ – zijn helemaal plantbased. Het zijn juist de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta), dashima (zeewier) die zich perfect lenen voor veganistische gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.
In haar debuut deelt immigrantendochter Joanne de recepten die haar familiegeschiedenis – en haarzelf – vormden – maar dan 100% vegan. Sommige gerechten komen recht uit haar jeugd zoals Jjajangmyun, de rijke Koreaans-Chinese zwarte bonen-noedels die ze op haar verjaardag at. Sommige zijn een eerbetoon, zoals de chocolade-zoeteaardappelcake die een ode is aan de twee ingrediënten die haar moeders leven redden.
Het zijn dezelfde intieme storytelling, prachtige fotografie en heerlijke recepten waarmee Joanne online bekend is geworden, die dit kookboek zo uniek maken.
Joanne Lee Molinaro is een Amerikaanse advocaat en veganistisch foodblogger, beter bekend als ‘the Korean Vegan’. Ze startte haar blog in 2016, en begon met het posten van zowel video’s van haar veganistisch-Koreaanse kookkunsten als haar levensverhaal in 2017. Ondertussen heeft Joanne meer dan 3 miljoen volgers op TikTok, en meer dan 600.000 YouTube-subscribers.
EAN : | 9789000385515 |
Uitgever : | SPECTRUM |
Publicatie datum : | 19-11-2022 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 265 mm |
Breedte : | 215 mm |
Gewicht : | 1429 gr |
Status : | Bestelbaar via de webshop Leverbaar binnen 2 à 5 dagen |
Aantal pagina's : | 335 |